Gyermeknap

Minden család életében igen fontos esemény a gyermek születése. Nem kis felelősség ma a gyermekvállalás. Igen természetesen tudom, hogy sose volt az, de az elmúlt században az én meglátásom szerint egyszerűbb volt a gyermeknevelés. Hogy miért gondolom ezt? Ennek számtalan oka van. Ebből az első az, hogy az édesanyáknak sokkal több idejük volt a gyermeknevelésre, mivel ez volt talán az egyetlen felelősségtelje feladatuk a családban. Igen, tudom, hogy akkor is kellett háztartást vezetni, gondoskodni a család tagjairól, de nem volt munkahelyük, ahová rendszeresen be kellett járni, a nyolc órás munkaidőben fizikai vagy szellemi munkát végezni, majd a munkahelyi feladatok után ellátni a ház körüli teendőket, és ezek mellett még figyelni a gyerekek nevelésére is.

Manapság a nők nagy része már dolgozik, és a munkahelyén az esetek többségében nem is nyolc órát teljesít, hanem gyakran sokkal többet, mert vagy túlórázik, vagy olyan munkakört tölt be, ahol a munkaidőn túl is várnak rá feladatok.

Mégis, nincs annál boldogabb pillanat, amikor a családban megszületik a gyermek. Csodálatos ez a család minden tagja számára, de különösen a szülőknek és nagy szülőknek. Szokták mondani, hogy ettől a pillanattól kezdve minden nap gyerek nap, de az évnek van egy jeles napja, amikor kifejezetten a gyermekeket ünnepeljük, ez a nap május utolsó vasárnapja.

Ezen a napon még inkább elkényeztetjük szemünk fényét: gyermekünket, unokánkat. Akár családi körben, akár szervezett programok meglátogatására is van lehetőség ezen a napon. Válasszuk bármelyiket is, a gyerekek imádják ezt a napot, hiszen tudják, hogy csak róluk szól.

Mi is elvittük párommal az unokáinkat egy rendezvényre gyermeknap alkalmával, ahol csillám tetoválásokat kértek. El is készült, amit le szerettem volna fényképezni okos telefonommal, de a készülék kiesett a kezemből, és kijelzője elrepedt.

A Xiaomi kijelző javítás lehetőségét választottam a hiba elhárítására.