Nem csak kötelező, hasznos is

Az ember nagyon sokszor úgy gondolja, hogy a jogszabályok és a törvényi rendelkezések csak azért vannak, hogy az embert bosszantsák. Egészen egyszerűen hogy ha mondjuk egy vállalkozás munkavédelmi rendszerét pillantjuk végig már rögtön láthatjuk, hogy annyi jogszabálynak és rendelkezésnek kell megfelelni, ami jogászi tudományok és jártasság nélkül szinte elképzelhetetlen feladat. Én már számtalan helyzetben futottam bele abba a problémába, hogy nem azért nem végeztem el egy feladatot, mert nem akartam vagy nem volt hozzá affinitásom, hanem pontosan azért maradt ki a teendők listájáról, mert fogalmam sem volt, hogy egyáltalán szükség lenne rá.

A munkavédelem mint olyan nekem pontosan ezért egy iszonyatosan nagy mumus lett, és nagyon sokáig sajnos el is hitették velem, hogy szükséges rossz, aminek tulajdonképpen semmi de semmi értelme nincsen, leginkább csak a vállalkozó bosszantására lett kitalálva. Én nem igazán találkoztam az Activesafety csapata előtt olyan szolgáltatóval aki azt  mutatta vagy kommunikálta volna, hogy a munkavédelmi rendszert ki lehet úgy is alakítani, hogy az valódi és biztos védelmet is nyújtson a cég és az alkalmazottak számára.

Amióta azonban ezzel a kis csapattal dolgozok rájöttem, hogy igazából nekem sosem a munkavédelemmel volt bajom, hanem a szakemberek nem nyújtottak számomra megfelelő szolgáltatást, hiszen ma már szinte alig kell foglalkoznom a témával, az activesafety mindent megold, csak döntésbéli helyzetekben kell helyt állnom, mindemellett pedig tökéletes védelemben és biztonságban tudhatom a cégemet és az alkalmazottaimat egyaránt. Nem csak kötelező ez a feladat tehát, hanem egyben fontos is, főleg olyan tevékenységi körben, mint amiben mi dolgozunk, az építőipar területén. Biztos vagyok benne, hogy aki ezt a szakértő kis csapatot választja soha többé nem fog mumusként tekinteni a munkavédelemre, mint ahogyan én sem.